dramin.eu/cms

Pozovite nas: +381 11 4049 860 ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Skype

Vi ste ovde: Home Home Saveti primene proizvoda Hidroizolacija terase preko postojećih keramičkih pločica

ned,24.jun2018.

Sanacija vlage

Sanacija vlageSpoljašnja i unutrašnja hidroizolacija betona, cementog maltera, opeke, kamena...

Aditivi za beton

Aditivi za betonHemijski aditivi za vodonepropusnost, plastifikaciju betona i cementnog maltera...

Industrijski podovi

Industrijski podoviIndustrijski monolitni, špahtl, samorazlivajući, polimerni i EPOXY podovi...

Sanacija pukotina

Sanacija pukotinaSanacija pukotina na betonu, cementnom malteru, obrada raznorodnih spojeva......

Kako da rešim problem vlage podrumu; Prokišnjava mi ravan krov; Vlaže mi zidovi u suterenu; Hteo bih da napravim stazu do garaže otpornu na dejstva soli; Želim da ojačam pod u magacinu ...

Pronađite rešenje za Vaš problem u sekciji SAVETI.

Hidroizolacija terase preko postojećih keramičkih pločica

Q: Interesuje me da li bi mogli da mi preporučite kako bih mogla da uradim izolaciju terase, koja je popločana pločicama, zbog zaštite od vlage. Tačnije kojim materijalom da premažem pločice, obzirom da su popucale, a jako je velika površina, kako bih privremeno rešila problem vlage u stanu.

A: Pre ugradnje hidroizolacije, morate da proverite da li pločice šoboću (da li su odlepljene od podloge). Takve pločice se moraju ukloniti i ponovo zalepiti. Ukoliko su odlepljene preko veće površine terase, moraju se kompletno ukloniti, a košuljica ispod se mora poravnati cementnim malterom sa dodatkom aditiva Izolit BETONPLAST za izradu polimerno modifikovanih betona i košuljica. Pukotine u pločicama se popunjavaju elastičnim poliuretanskim kitom.
Neposredno pre ugradnje hidroizolacije podloga se premazuje prajmerom - Izolit PRAJMER GP u jednom sloju. Nakon sušenja prajmera, nanosi se hidroizolacija.
Za hidroizolaciju terase preporučujemo dvokomponentni elastični premaz - Izolit POLYCOAT ELASTC. Premaz se nanosi u dva sloja. Na prvi sloj, dok je svež, utapa se trevira platno za posebno ojačanje izolacije, a nakon sušenja premaza nanosi se drugi sloj.
Posebno treba obratiti pažnju na holker-spojeve poda i zida. Ukoliko postoje naprsline i pukotine na tim mestima, na spoju se zalepi bitumenska samolepljiva traka pre ugradnje hidroizolacije. Takođe, pre ugradnje izolacije, neophodno je da se podloga dobro očisti i opere.
Urađenu hidroizolaciju je potrebno zaštititi, tj. preko izolacije mogu da se postave pločice ili neki drugi vid zaštite (košuljica, behaton ploče i sl.)
Potrošnje materijala:
- Izolit PRAJMER GP - 0,25 kg/m2
- Izolit POLYCOAT ELASTIC - 3 - 3,5 kg/m2
- poliuretanski kit - 0,30 kg/m'
- Izolit PREMAZ AQ - 1,1 kg/m2.

Izdvajamo

DRAMIN DOO
Ugrinovački Put 7
11080 Zemun
Srbija

tel. +381 11 4049 860
tel. +381 11 316 13 41
tel. +381 11 316 15 62
fax. +381 11 3756 780

www.dramin.eu

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

skype: draminsgm

Kontaktirajte nas

Pratite nas na društvenoj mreži ...

FacebookTwitter

Logo

DRAMIN doo zadržava pravo izmene svih podataka na ovom domenu. Zbog neprekidnog usavršavanja proizvoda i praćenja svetskih trendova iz oblasti materijala u savremenom građevinarstvu, DRAMIN istovremeno zadržava pravo promene uputstava. Uvek koristite aktuelno, važeće uputstvo, zbog mogućih promena u osobinama ili načinu ugradnje naših proizvoda. Za sve bliže informacije obratite se direktno nama.