Najbolje rešenje za kupatila je elastična hidroizolacija hladnim premazima. Ugradnja je višestruko brža, jednostavnija, bez dodatnih izvora energije, samim tim i ekonomičnija od bitumenskih sistema (kondor, lepenka…).

Izolit FOLIFLEX je najjednostavniji za ugradnju, jer se isporučuje u obliku paste, spremne za upotrebu. Ima hrapavu strukturu kada se ugradi i samim tim na njega se nanosi direktno građevinski lepak i keramika.

Nanosi se pomoću četke u dva sloja (sa vremenskim razmakom od svega 3-4 sata)  na celoj horizontalnoj površini kupatila, dok se na zidovima premazuje do nivoa većeg za cca 20 cm od visine kupatilskih elemenata (lavabo, kada, šolja). Spojevi horizontalne i vertikalne površine, odnosno zida i poda se rešavaju trevira platnom, odnosno trakama. Trevira se koristi iz razloga da se obezbedi zaštita holkera, tj. da se ostvari dobar prelaz hidroizolacije sa zida na pod. Trevira se otprilike “pušta” sa visine od 10 cm sa zida i isto toliko se nanosi i na pod. (pravi se L spoj).

Potrošnja Izolit FOLIFLEX-a je 1-1,2 kg/m2 za dva sloja, u zavisnosti od podloge nakojoj se radi. A ako se upotrebljava i trevira potrošnja je nešto veća, oko 1,5 kg/m².