Sanacija nekad izolovane terase

Izolacija terase

Q: Imam terasu koja prokišnjava, na njoj je urađena crna izolacija. Čini mi se da je urađena košuljica propala, kako da izvršim sanaciju?

A: Neophodno je da se košuljica ukloni zajedno sa crnom izolacijom koja je propala, da se dođe do ploče. Na njoj se zatim vrši sanacija pukotina, ako ih ima , Izolit KIT FIBER-om, on je dvokomponentan materijal koji se nakon sjedinjavanja nanosi na podlogu pomoću špahtle i vrši premošćavanje pukotina. Ako su one nepravilnog oblika, onda se prvo vrši njihovo šlicovanje brusilicom, zatim se kao podloga stavlja Izolit PRAJMER GP, prajmer koji se nanosi četkom ili valjkom da se obezbedi dobra veza između podloge i hidroizolacije koja se radi Izolit FLEX AQUASTOP-om, dvokomponentim hidroizolacionim premazom koji se nanosi četkom u dva sloja, poseduje izuzetnu elastičnost koja se ne gubi čak ni na zimskim vremenskim uslovima.

Nakon ovoga može da se radi termoizolacija sa stirodurom koji može da se lepi sa našim Izolit STYROBOND ELASTIC-om, standardnim lepkom za stiropore. To je praškasti materijal koji se nanosi gletaricama, vrši se njegovo gletovanje i onda se preko toga radi košuljica, odnosno, sloj za pad, koja se takođe može raditi Izolit BETONPLAST-om koji će napraviti betonsku košuljicu polimernom i moguce je raditi u manjim debljinama i obezbediti njenu plastifikaciju i vodonepropusnost. Izolit BETONPLAST se meša sa vodom u srazmeri 1:4 i pravi kao standardna mešavina za košuljicu. Ovo može da ostane završni sloj ili da se lepe pločice ili sl.
Potrošnja materijala:
Izolit KIT FIBER 0,300 kg/m2
Izolit FLEX AQUASTOP 2,5 kg /m2
izolit PRAJMER GP 0,200 kg/m2
Izolit STYROBOND 4-5 kg/m2
Izolit BETONPLAST 10% na masu cementa koja se trosi….