Bezbojna zaštita

Q: Imam stazicu u dvorištu od okruglih betonskih ploča koje sam sa gornje strane ofarbao. Hteo bih nekim bezbojnim premazom da ih zaštitim od prljanja i upijanja kiše, bitno mi je da ostane isti izgled i boja.

 

A: Za hidrofobizaciju vaše staze upotrebićemo siloksanski premaz Izolit HIDROFOB CONCRETE. To je tečnost spremna za upotrebu, a nanosi se premazivanjem u dva sloja u razmaku od 4-6 sati. Naneti slojevi su prozirni i ostavljaju vidljiv film preko podloge koja se premazuje! Kako ne znamo poreklo boje koju ste naneli preko ploča možemo prvo na maloj površini napraviti probu. Premaz povećava vodoneupojnost podloge i daje joj veću trajnost. Potrošnja materijala iznosi cca 0,2 – 0,3 kg/m2.

Materijal nije hidroizolacija nego hidroodbojno sredstvo. Sem zastite od prljanja i upijanja vode vrsiće i zaštitu same farbe sa kojom smo premazali betonske ploče. Ako posle nekoliko godina primetimo da je ploča izgubila moć upijanja nanećemo novi sloj premaza. Izolit HIDROFOB CONCRETE može da se upotrebi i za zaštitu opeke, crepa, prirodnog i veštačkog kamena…