Jednostavna hidroizolacija kupatila

Q: Hteo bih da izolujem kupatila. Obijene su sve pločice i sve je očišćeno. Kako nisam baš stručan u ovakvim poslovima potreban mi je materijal koji se što lakše ugrađuje?

A: Najjednostavnije rešenje za hidroizolaciju kupatila je da se radi Izolit FOLIFLEX-om. To je jednokomponentni hidroizolacioni premaz, veoma elastičan. Materijal je u obliku paste, spreman je za upotrebu, ne mešamo ga sa vodom ili drugim komponentama što dosta olakšava njegovu primenu. Hrapav je kada se ugradi i tako da se na njega lako nanosi keramika. Materijal se dobro promeša u kanti pre upotrebe. Podlogu blago navlažimo i nanosimo premaz (za bolju vezu podloge i premaza preporučujemo nanošenje Izolit PRAJMER GP, vezivnog prajmera). Nanosi se što širom četkom na celoj površini poda i do 20 cm visine zida, kao i oko kupatilskih elemenata, na mestima koja mogu da dođu u kontakt sa vodom. Nakon 6-8 sati nanosimo drugi premaz upravno na prvi. Na spoju zida i poda Izolit FOLIFLEX se nanosi sa upotrebom trevira trake. Posle prvog premaza se utiskuje trevira traka širine do 10 cm sa obe strane u obliku slova L i tako se obezbeđuje kvalitetan spoj hidroizolacije poda i zida. 24 sata nakon nanošenja drugog premaza može da se polaže keramika.

Potrošnja Izolit FOLIFLEX-a je do 1,2 kg/m² za dva sloja, a na mestima na kojima se koristi sa trevirom, potrošnja je cca 1,5 kg/m².