Pod u prodajnom salonu

Q: Imam prodajni salon i hteo bih da ugradim neki od vaših podova.

 

A: Kompletnu površinu poda ćemo prebrusiti i dobro očistiti. Za ugradnju poda je potrebna suva i hidroizolovana podloga. Predložili bismo ugradnju epoksi poda Izolit EPOXY POD THINLAYER. Pod se ugrađuje na mestima gde se očekuju opterećenja, a odlikuje ga lakoća održavanja i estetski kvalitet.

U radnoj prostoriji obezbedićemo temperaturu preko 12 stepeni. Ukoliko postoje oštećenja i pukotine, saniraćemo ih epoksi kitom Izolit KIT E. Epoksi kitovi omogućavaju nam brz nastavak radova, ukoliko nanosimo epoksi materijale. Pre ugradnje poda nanećemo Izolit EPOXY PRAJMER THICKSET. Komponentu A i B epoksi prajmera ćemo pomešati u datom odnosu i nanećemo ga četkom ili valjkom. Sačekaćemo da se prajmer osuši, tako da ostane lepljiv, ali da može da se gazi po njemu (5-7 sati).

Nakon tog vremena nanosimo pod. I kod prajmera i kod poda zamešavamo manje količine, jer ih zbog prirode materijala moramo utrošiti u što kraćem roku, ne dužim od 30-40 minuta. Izmešane komponente poda razlivamo na isprajmerisani pod i raspoređujemo zupčastim gletaricama u željenoj debljini. Zupčastim valjkom prelazimo preko poda i istiskujemo zaostali vazduh iz materijala. Pod je prohodan nakon minimum 24 sata kada se prosecaju radne dilatacije u poljima 4×4 m, a trpi mehanička opterećenja nakon 7 dana. Svoju punu čvrstoću postiže nakon 21 dan.

Odmah nakon ugradnje alat peremo Izolit EPOXY RASTVARAČ-em.

Potrošnja Izolit EPOXY PRAJMER THICKSETa iznosi 0,35 kg/m2

Potrošnja Izolit EPOXY POD THINLAYERa iznosi 2,10 kg/m2.