Kuhinja u restoranu, HACCP standard

Q: Hteo bih da renoviram kuhinju u restoranu. Zidovi su omalterisani krečnim malterom. Mora da ispunjava HACCP standarde.

A: Ukoliko je krečni malter propao, moraćemo da ga obijemo. U suprotnom, možemo odmah da počnemo radove. S obzirom da naveda podloga nije pogodna za ugradnju epoxy materijala, prvo se na krečni malter nanosi Izolit VEZA, da bi se stabilisala podloga, jer se na krečni malter zbog svoje poroznosti ne smeju nanositi EPOXY sistemi. Ovaj problem se rešava tako što se na naneti sloj Izolit VEZE nanosi građevinski lepak. Lepak se u ovom slučaju nanosi kao glet masa, time se vrši stabilizacija podloge.
Kada se ovako ojačana podloga dobro prosuši, nanosi se Izolit CONCRETE ART COLOR, jer on zadovoljava HACCP standarde. Dozvoljena vlažnost betona je do 6%. Pre Izolit CONCRETE ART-a se nanosi Izolit CONCRETE ART PRAJMER velur valjcima.

Oba materijala su dvokomponentna, nanose se tako što se prvo A komponenta pre ugradnje dodatno promeša da bi se homogenizovala, zatim se dodaje u nju komponenta B, vrši se umešavanje bor mašinom na niskom broju obrtaja. Svaki naredni sloj se nanosi kada se prethodni dobro prosuši, cca 6h (u zavosnosti od spoljašnje temperature). Kada se prajmer osuši nanosi se Izolit CONCRETE ART COLOR u dva sloja. Inače Izolit CONCRETE ART poseduje i atest o zdravstvenoj ispravnosti.

Potrošnja materijala:Izolit EPOXY ART Color – 0,20 – 0,25 kg/m2 za dva premaza,

Izolit CONCRETE ART Prajmer – 0,15 – 0,20 kg/m2.