Materijal za obradu zidova umesto keramičkih pločica u sportskim svlačionicama

Q: Dali imate neki materijal koji se nanosi u obliku premaza, koji bi mogao da zameni keramičke pločice u mokrim čvorovima i zajedničkim prostorijama za tuširanje (sportske svlačionice)?

A: U našem proizvodnom programu imamo premaz Izolit CONCRETE ART – dvokomponentni water epoxy premaz na vodenoj osnovi, koji ne upija vodu, lako se održava i proizvodi u više različitih boja i nijansi. U potpunosti može da zameni boje za zaštitu betonske galanterije, keramičke pločice, koristi se kao završni premaz u fontanama, a takođe se primenjuje i u pogonima prehrambene industrije gde se zahteva da se podloge mogu lako prati, da su veoma postojane na pranje, da ne upijaju vodu. Premaz poseduje i zdravstveni atest.

Podloga za ovakav premaz mora biti cementni malter, beton ili jači keramički lepak – čista, odmašćena. Premaz se nanosi premazivanjem velur (nitro) valjkom u dva sloja preko prethodno nanetog prajmera (Izolit CONCRETE ART Prajmer). Mešanje materijala se vrši ulivanjem komponente B u komponentu A, u odgovarajućem odnosu, a sjedinjavanje se vrši laganim mešanjem bor mašinom sa mešačem, na malom broju obrtaja, sve dok masa ne postane homogena. Vremenski razmak između slojeva je do 24 h. Rad sa materijalom je moguć sve dok je temperatura podloge i okoline u rasponu od 12-25 stepeni. Zamešana masa se mora utrošiti za nekih 45-60 minuta.

Potrošnja Izolit CONCRETE ART Prajmera iznosi cca 0,20-0,25kg/m².
Potrošnja Izolit CONCRETE ART Premaza iznosi cca 0,30 – 0,35kg/m² za dva sloja.