Prokišnjavanje ravne ploče

Q: Imam iznad garaže ravan krov od čistog betona koji prokišnjava, pa bih hteo nečim da ga premažem. Takođe na krovu postoji pukotina dužine 1 m. 

A: Cela površina se dobro očisti od masnoća i prljavština, ostataka cementnog maltera, čišćenjem čeličnom četkom ili brušenjem, zatim se otpraši. Pukotina se prošlicuje na kanal 1×1 cm i popunit Izolit KIT FIBER-om. To je dvokomponentni fleksibilni kit, tečnost i prah se pomešaju u datom odnosu do homogenizacije mase i špahtlom se utisne u prošlicovanu pukotinu.
Celu površinu ćemo premazati vezivnom tečnošću Izolit PRAJMER GP. To je jednokomponentan materijal spreman za ugradnju, nanosi se četkom ili valjkom i čim materijal krene da vezuje nanosi se  hidroizolacija, premaz Izolit FLEX AQUASTOP sa upotrebom trevire. Materijal je veoma elastičan, te stoga može da  trpi visoke i niske temperature,  karakteriše ga istegljivost. Radi dodatnog ojačanja, samog hidroizolacionog premaza, preporučujemo „armiranje“ trevira platnom. Nanosi se u dva sloja na blago navlaženu podlogu. Na prvi sloj dok je još svež se polaže platno trevira. Kada se prvi dobro prosuši, nanosi se završni sloj. Nakon 72 sata od nanošenja poslednjeg premaza, može se hodati po njemu, Poželjno je da se preko odradi neki sloj koji će štititi hidroizolacioni premaz (keramičke pločice, košuljica…)

Potrošnja materijala:
Izolit KIT FIBER – 0,3 kg/m’ za kanal 1×1 cm,
Izolit PRAJMER GP – 0,15 kg/m2,
Izolit FLEX AQUASTOP – 2,5-3,0 kg/m2.