Sanacija ravnog krova, preko postojeće hidroizolacije

Q: Šta biste mogli da mi preporučite za sanaciju ravnog krova preko postojeće hidroizolacije (crne trake). Inače, krov se ne koristi kao terasa i nema nekih većih mehaničkih opterećenja?!!

 

A: Materijal koji Vam preporučujemo je Izolit FLEX AQUASTOP, dvokomponentni fleksibilni polimer-cementni hidroizolacioni premaz. Nanosi se u dva sloja na delimično navlaženu betonsku podlogu. Ukoliko se nanosi preko kondora, mora se isti prethodno sanirati (iseći klobuci, premazati bitulitom) i nakon toga se nanosi Izolit FLEX AQUASTOP. Materijal se nanosi u dva sloja između kojih se postavlja trevira platno. Izolit FLEX AQUASTOP je otporan na visoke i niske temperature, pošto je neorganskog porekla, veoma je dugotrajan i vremenom ne truli. Ispitan je na pritisak vode od 3 bar.

Nakon ugradnje Izolit FLEX AQUASTOP premaza, preporučujemo nanošenje solarflex premaza u srebrnoj boji zbog dodatne zaštite nanešenih premaza i kako bi se postojeći slojevi jos bolje zaštitili od sunca i toplote. Na mestima gde je kondor, izolacija Izolit FLEX AQUASTOP materijalom se može ugraditi bez skidanja slojeva (potrebno je samo raseći klobuke i dodatno poravnati i zavariti kondor). Neposredno pre nanošenja premaza, kondor se premazuje bitulitom. Na mestima gde postoji poliazbitol, isti se mora ukloniti pre ugradnje hidroizolacije. Prosečna potrošnja Izolit FLEX AQUASTOP-a je cca 2,5 kg/m2.