Vodonepropusni beton u zimskom periodu

Q: Želeo bih da betoniram ploču i treba mi dodatak protiv smrzavanja betona. Video sam da imate Izolit 10 ANTIMRAZ, ali bih želeo da dobijeni beton bude i vodonepropusan, a pomenuti materijal to ne omogućava. Da li imate neki dugi materijal koji bi betonu dao oba svojstva.

A : Aditiv ili hemijski dodatak za izradu vodonepropusnog betona koji plastificira beton i daje mu veću homogenost, obradljivost, povećava krajnje čvrstoće ugrađenog betona do 30% je Izolit 3 AQUABOUND SP. Aditiv takođe smanjuje vodocementni faktor i dozvoljava nižu temperaturu okoline prilikom ugradnje i sazrevanja betona. Najveću primenu nalazi kod izgradnje temelja, kao i objekata koji su pod zemljom ili objekata gde je povišen nivo podzemnih voda.
Tečnost Izolit 3 AQUABOUND SP se priprema tako što se rastvara sa vodom, potrošnja je cca 1,5-2% aditiva na količinu cementa koji se koristi za spravljanje betona. Agregat koji se koristi za spravljanje betona mora biti apsolutno čist i odgovarajuće – srazmerne granulacije, takođe cement mora biti svež, nezgrudvan i što veće marke.