Zaštita hidroizolacije malterom

Q: Odradio sam hidroizolaciju balkona vašim Izolit FOLIFLEX-om, pa ste me savetovali da premaz zaštitim slojem cementne košuljice. Da li postoji mogućnost da i ta košuljica dobije neke osobine vodonepropusnosti?

A: U Dramin proizvodnom programu postoji aditiv za izradu vodonepropusnog cementnog maltera, Izolit 1 ISOPLAST, jednokomponentni tečni dodatak koji se primenjuje kod izgradnje novih kao i kod sanacije starih objekata. Aditiv homogenizuje i plastificira cementni malter, takođe omogućava bolju obradljivost maltera. Malter postaje vodonepropusan do 3 atm vodenog pritiska. Priprema se tako što se rastvara vodom u odnosu 1:4 (aditiv : voda), ili cca 10% aditiva na količinu cementa. Dobijeni rastvor se koristi za spravljanje cementnog maltera. Za izradu maltera najbolje je koristiti pesak “jedinicu” i nezgrudvan, što svežiji cement.
Održavanje ugrađenog maltera sa dodatkom Izolit 1 ISOPLAST-a je isto kao i kod klasičnog maltera od 3 do 5 dana, u zavisnosti od temperature i odnosa mešunga.
Materijal je ispitan i poseduje atest ispravnosti.
Potrošnja materijala Izolit 1 ISOPLAST je 1 kg/m2 za sloj maltera debljine 2,5cm.