Zaštita zidova objekta za Fast Food

Q: Koji materijal mi preporučujete za premaz zidova u objektu za prodaju FAST FOOD hrane?

 

A: U našem proizvodnom programu imamo premaz Izolit CONCRETE ART – dvokomponentni water epoxy premaz na vodenoj osnovi, koji ne upija vodu, lako se održava i koji se proizvodi u više različitih boja i nijansi.

U potpunosti može da zameni boje za zaštitu betonske galanterije, a može se koristiti i kao završni premaz u fontanama, a takođe se primenjuje i u pogonima prehrambene industrije gde se zahteva od premaza da se lako mogu prati, da su veoma postojani na pranje, da ne upijaju vodu. Premaz poseduje i zdravstveni atest.

Podloga za ovakav premaz mora biti cementni malter ili jači produžni malter – čista, odmašćena. Podloga može da bude i izgletovana keramičkim lepkom, ali lepak mora biti u klasi C2T.

Premaz se nanosi premazivanjem velur (nitro) valjkom u dva sloja preko prethodno nanetog prajmera (Izolit CONCRETE ART Prajmer). Završni premaz može biti u beloj boji ili da se po potrebi tonira….. Mešanje materijala se vrši ulivanjem komponente B u komponentu A, u odgovarajućem odnosu, a sjedinjavanje se vrši laganim mešanjem bor mašinom sa mešačem, na malom broju obrtaja, sve dok masa ne postane homogena. Vremenski razmak između slojeva je do 24 h. Rad sa materijalom je moguć sve dok je temperatura podloge i okoline u rasponu od 12-25 stepeni. Zamešana masa se mora utrošiti za nekih 45-60 minuta.

Potrošnja Izolit CONCRETE ART Prajmer-a iznosi cca 0,20-0,25 kg/m2.

Potrošnja Izolit CONCRETE ART Premaz-a iznosi cca 0,30–0,35 kg/m2 za dva sloja.