Bazen za odvod fekalija

Q: Na farmi sam izbetonirao i izolovao od vlage bazen za odvod fekalija iz štale. Bazen nisam još koristio. Čime bih mogao da zaštitim beton da se ne bi krunio i propadao.

 

A: Potreban vam je materijal otporan na uticaje agresivnih materija, a to je Izolit TER EPOXY PREMAZ koji se nanosi u dva sloja. Materijal se koristi kao zaštitni sloj u bazenima za otpadne vode i otporan je na rastvore baza, kiselina i soli, kao i na uticaj ulja, masti i sl.

Na čistu i odmašćenu podlogu bez oštećenja prvo nanosimo prajmer Izolit EPOXY PRAJMER THICKSET, da bi se obezbedila bolja veza premaza i betonske ploče. Izolit EPOXY PRAJMER THICKSET, dvokomponentni epoksi prajmer se nakon umešavanja do homogenizacije mase nanosi na podlogu velur valjcima. Prosečna potrošnja materijala je od 0,25 kg/m2.

Zatim nanosimo Izolit TER EPOXY PREMAZ. Mešamo dve dobijene komponente u datom odnosu mikserom na malom broju obrtaja. Kada se masa homogenizuje, četkom nanosimo premaz na podlogu. Masu moramo ugraditi u roku od 40 minuta. Drugi premaz radimo najviše posle jednog dana. Potrošnja je cca 0,5 kg/m2 za dva premaza. Alat se može oprati epoksi rastvaračem.

Ugrađeni premaz se može hemijski opteretiti nakon 7 dana od dana ugradnje.