Hidroizolacija preko propalog kondora

Hidroizolacija preko propalog kondora

Q: Šta biste mogli da mi preporučite za sanaciju ravnog krova preko kondora koji je prilično propao. Komšija je uspešno ugradio neki vaš premaz, pa sam i ja zainteresovan. O čemu se radi?

A: Potrebno je da se prvo iseku i uklone propali delovi kondora. Tamo gde se naklobučio, kondor se iseče i zavari, a gde je zdrav ostavi se. Zatim se cela površina premaže slojem bitulita i sada je podloga spremna za hidroizolaciju.

Materijal koji ste pomenuli je Izolit FLEX AQUASTOP, fleksibilni polimer-cementni hidroizolacioni premaz. Dobijenu tečnost i prah pomešamo do homogenizacije u težinskom odnosu 1:2,5 i preko bitulita nanosimo četkom prvi sloj premaza. U njega dok je svež utisnemo trevira platno. Posle par sati kada se premaz osuši nanosimo drugi premaz. Ugrađeni materijal je fleksibilan, veoma je dugotrajan, ispitan je na pritisak vode od 3 at. Poželjno je da se preko odradi neki sloj koji će štititi hidroizolacioni premaz i omogućiti UV zaštitu (keramičke pločice, cementna košuljica, geotekstil i šljunak, solarflex …).

Prosečna potrošnja Izolit FLEX AQUASTOP-a je cca 2,5 kg/m2, uključujući tečnosti i prah, do 3,5 kg/m2 ako se radi sa trevira platnom.