Pod u salonu lepote

Q: Treba mi epoksi samorazlivajući materijal koji bih da postavim u salonu lepote, trenutno su na podu urađene pločice. Da li mogu da ugradim matrerijal preko njih?

A: Može da se radi epoxy samoliv preko, ali prvi uslov koji mora da se ispunii je taj da se one prethodno prebruse kako bi se obezbedila dobra athezija sa epoxy materijalom. Za završni sloj predlažemo dvokomponentni epoxy pod – Izolit EPOXY POD THINLAYER. Nanosi se na suvu hidroizolovanu podlogu (max. vlažnost 4%). Pod ima izuzetne mehaničke karakteristike. Nanosi se u sloju debljine cca 2,0 – 2,5 mm. Za razliku od epoxy premaza, znatno je višeg kvaliteta i dugotrajnosti. Lako se održava standardnim sredstvima za pranje. Prosečna potrošnja materijala je 2,1 kg/m2. Pre izlivanja epoxy poda, podlogu je potrebno tretirati adekvatnim epoxy prajmerom, u ovom slučaju to bi bio Izolit EPOXY PRAJMER THICKSET, dvokomponentni epoxy prajmer, koji se na podlogu nanosi velur valjcima sa prosečnom potrošnjom od 0,25 kg/m2.
S obzirom da se očekuje i estetski efekat predlog je da se pod radi sa ČIPSOM koji će mu dati veoma zanimljiv efekat, u zavisnosti od boje može se raditi sa srebrnim ili zlatnim čipsom. Preko ovoga treba da se radi zaštita ovog sloja sa Izolit EPOXY POD CLEAR-om koji ostaje transparentan…