Preporuka materijala za završni sloj poda u garaži

Q: Koji materijal (premaz) mi preporučujete za završni sloj poda garaže, koji će biti otporan na habanje?!

A: Izolit EPOXY ART je dvokomponentni epoksi premaz za mehaničku i kiselo-baznu zaštitu podova u garažama, parking prostorima, industrijskim halama, klanicama, balkonima, terasama i sl. Površina za nanošenje Izolit EPOXY ART premaza mora biti hidroizolovana, kvalitetna, glatka, suva, odmašćena, čista i usisana. Dozvoljena vlažnost betonske podloge iznosi do 4%. Temperatura za ugradnju mora biti između 12 – 25 stepeni.

Odlikuje se izuzetnim mehaničkim čvrstoćama – pritisna čvrstoća iznosi 93,75MPa, a savojna 29,25 MPa.Veoma lako se održava standardnim sredstvima za pranje i isporučuje se u širokom spektru boja i nijansi. Može se ugraditi u glatkom ili protivkliznom obliku. Protivklizna varijanta se naročito primenjuje prilikom premazivanja garaža, klanica, prilaznih rampi kod parking prostora i sl. Prilikom izrade u protivkliznoj varijanti uz sam materijal se isporučuje Izolit EPOXY FILLER – punilo za izradu protivkliznog Izolit EPOXY ART premaza.

Materijal se na podlogu nanosi četkom ili velur valjkom. Prilikom premazivanja, između slojeva je potrebna vremenska razlika 4-6 sati, dok se prethodni premaz ne osuši (najidelanije je naneti naredni premaz kada prethodni postane blago lepljiv na dodir). Ugrađeni pod se može vodom i hemijski opteretiti nakon 7 (sedam) dana od dana ugradnje. Mehanički se može opteretiti za prolaz ljudi nakon min. 72 h od završetka ugradnje (prilikom sušenja na temperaturi 20-25 stepeni). Otporan je na temperaturne promene.

Prosečne potrošnje materijala su :

Izolit EPOXY ART Prajmer 0,17 – 0,20 kg/m2

Izolit EPOXY ART Color 0,27 – 0,30 kg/m2.