Problem prokišnjavanja krova garaže

Q: Imam problem na garaži na kojoj je betonska ploča prokisla, a preko nje je nanešen asfalt. Da li imate neki materijal koji može da se nanosi na asfalt?

A: Preko asflata može da se radi sanacija nekim od naših EPOXY proizvoda, mada ako je podloga nestabilna u smislu “plivanja” može da dođe do pucanja epoksija, jer je dosta krt. Rešenje EPOXY materijalom može da bude Izolit EPOXY PRAJMER THICKSET kome se dodaje punilo i pregletuje se cela površina garaže. Preporučeni Izolit EPOXY PRAJMER THICKSET je dvokomponenti prajmer koji bi se punio sa kvarcnim peskom, u cilju dobijanja kompaktne i izgletovane podloge. Umešava se komponenta A+B u datom odnosu, dodaje se punilo i gletuje se površina. Potrošnja materijala bez dodavanja punila je cca 0,25 kg/m², potrošnja se na ovu kolicinu povećava u zavisnosti od dodatka punila i njegove granulacije. Preko može da se nanese završni premaz.

Ako se vidi na kom mestu asfalt propušta, sanacija može da se vrši Izolit TER EPOXY PREMAZ-om. To je epoksi materijal koji služi za zalivanje pukotina na asfaltu i betonu, materijal koji je izrazito otporan na razne hemijske i atmosferske uslove. Potrošnja je 0,5 kg/m², kada se radi premaz sa valjkom, a kada se naliva, zavisi od dubine pukotine.