Zaštita hidroizolacionog premaza

Q: Odradio sam hidroizolaciju ravnog krova vašim Izolit FLEX AQUASTOP-om, pa su mi preporučili da premaz zaštitim slojem cementne košuljice. Da li imate neki aditiv koji bi košuljici dao dodatnu vodonepropusnost?

A: Aditiv za izradu vodonepropusnog cementnog maltera je Izolit 1 ISOPLAST, jednokomponentni tečni dodatak koji se primenjuje kod izgradnje novih kao i kod sanacije starih objekata. Izolit 1 ISOPLAST homogenizuje i plastificira cementni malter, takođe omogućava bolju obradljivost maltera i čini ga vodonepropusnim do 3 atm vodenog pritiska, poseduje atest.
Priprema se tako što se rastvara vodom u odnosu 1:4 (aditiv : voda), ili cca 10% aditiva na količinu cementa. Dobijena mešavina se koristi za spravljanje cementnog maltera. Radi dobijanja kvalitetnije košuljice preporučujemo pesak “jedinicu”, što svežiji cement, nezgrudvan i što veće marke.
Održavanje ugrađenog maltera sa aditivom je isto kao i kod klasičnog maltera, tj. malterisanja – 3 do 5 dana, naravno u zavisnosti od temperature, odnosa cement : pesak.
Potrošnja materijala Izolit 1 ISOPLAST je 1kg/m2 za sloj maltera debljine 2,5cm.